iPhone 6 review

iPhone 6 review

Nu de iPhone 6 op de markt is verschenen is het de hoogste tijd geworden om het toestel even van naderbij te bekijken. Met een adviesprijs van 699 euro voor het goedkoopste toestel kenmerkt de nieuwe smartphone van Apple zich wederom door een behoorlijk stevig prijskaartje. In deze review vertellen we u graag of het toestel deze aankoopprijs al dan niet rechtvaardigt!

Groter beeldscherm
iPhone-6In eerste instantie valt op dat de iPhone 6 beschikt over een 4,7-inch beeldscherm. Het beeldscherm is een Retina HD display die wederom erg mooie cijfers kan voorleggen. Met een resolutie van 1334 x 750 pixels bij 326 dpi en contrastverhouding van 1400:1 zijn gebruikers opnieuw verzekerd van haarscherp beeld. In combinatie met het grotere beeldscherm zorgt dit er voor dat niet alleen foto’s, maar ook films en games veel beter worden weergegeven. Heeft u nood aan een nog groter beeldscherm? In dat geval is de iPhone 6 Plus misschien iets voor u. De grote broer van de gewone iPhone 6 heeft een 5,5-inch beeldscherm en kenmerkt zich verder nog door een verbeterde batterij waar we verder in dit artikel op terugkomen.

Langere batterijduur
De iPhone 6 beschikt over een licht verbeterde batterij in vergelijking met de iPhone 5 en de iPhone 5S, maar het merendeel van de energiebesparing is afkomstig vanuit de hard- en software zelf. Door de aanwezigheid van de M8-bewegingscoprocessor kan er bijvoorbeeld voor worden gezorgd dat de aanwezige A8-chip wordt ontzien. Op deze manier verlaagd de druk op de CPU waardoor deze minder intensief moet werken en dat bespaard uiteraard de nodige hoeveelheid energie uit. Alles bij elkaar gezien zou de iPhone 6 gebruikers moeten voorzien van een gemiddelde maximale gesprekstijd van 14 uur via 3G. De stand-bytijd zou standaard zo’n kleine 250 uur bedragen. Wie gebruik wil maken van een zo optimaal mogelijke batterijduur voor zijn of haar smartphone doet er goed aan om te kiezen voor de iPhone 6 Plus. Dit toestel heeft een zwaardere batterij waardoor het gebruikers een gesprekstijd tot 24 uur via 3G kan garanderen. Omwille van het grotere beeldscherm kwam er extra ruimte vrij in de behuizing van de smartphone en die ruimte werd gebruikt om een verbeterde batterij aan te brengen. Wie twijfelt tussen de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus dient hier hoe dan ook rekening mee te houden.

iPhone 6 combi banners Image Banner 728 x 90
Solide afwerking
Toen de eerste concepten op het internet verschenen waren veel mensen behoorlijk kritisch over het ontwerp. Apple zou echter Apple niet zijn mocht het deze kritiek bij de lancering van hun nieuwe smartphone de mond niet kunnen snoeren en zo geschiedde het ook. Een eerste punt waar potentiële gebruikers zich zorgen over maakten waren de lijnen aan de achterzijde van het toestel. Die lijnen zijn nochtans nodig om een goede connectiviteit te kunnen garanderen. In het uiteindelijke ontwerp stellen we vast dat de achterzijde net als de rest van het toestel een zeer solide afwerking kent. De iPhone 6 is net als de iPhone 6 Plus op design vlak dan ook weer een pareltje van formaat. Tel naast de vormgeving ook nog eens de stijlvolle kleuren op waar de beide toestellen over beschikken en u beschikt over een smartphone die tussen de menigte ongetwijfeld zal weten op te vallen!

Verbeterde iSight Camera en nieuwe sensoren
iPhone 6 cameraDe verbeteringen voor wat de iSight camera betreft blijven bij de iPhone 6 enigszins onder de verwachtingen. We kunnen ons echter de vraag stellen wat Apple hier nog verder mee had kunnen doen, want ook nu weer steekt nagenoeg de beste mobiele camera in de nieuwe iPhone. Haarscherpe foto’s maken bij daglicht is nog steeds kinderspel terwijl ook de kwaliteit van foto’s bij weinig licht er op vooruit is gegaan. De iPhone 6 Plus biedt gebruikers wel een optische beeldstabilisatie die er voor zorgt dat de gemaakte foto’s toch nog net dat beetje scherper ogen. Daarnaast beschikken beide toestellen over een aantal nieuwe sensoren. Zo merken we bijvoorbeeld naast een barometer ook een gyroscoop met 3 assen, een versnellingsmeter en een nabijheidssensor op. Door de aanwezigheid van deze nieuwe sensoren beschikt het toestel over de mogelijkheid om zeer nauwkeurige metingen uit te voeren en deze om te zetten in cijfermateriaal. Ook wat dat betreft biedt de iPhone 6 haar gebruikers heel wat nieuws onder de zon.

 

Nieuwe mogelijkheden met introductie iOS 8
Samen met de introductie van de iPhone 6 kregen we ook het iOS 8 besturingssysteem voorgeschoteld. Ook iOS 8 brengt enkele opvallende veranderingen met zich mee die perfect in lijn liggen met de lancering van de nieuwste Apple smartphone. Wat bijvoorbeeld te denken van de mogelijkheid om in één klik alle ongewenste pushberichten uit te schakelen? Of de mogelijkheid om roaming binnen en buiten de EU afzonderlijk af of aan te zetten? Daarnaast werkt iOS 8 ook een stuk efficiënter op de achtergrond. Er wordt met de lancering van deze nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem vooral ingezet op energiebesparing en dat zullen gebruikers geweten hebben. Applicaties die op de achtergrond draaien en die continue een grote hoeveelheid energie verbruiken zullen automatisch worden afgesloten wanneer deze niet worden gebruikt. Op deze manier kan er behoorlijk veel energie worden bespaard waardoor uw iPhone 6 of iPhone 6 Plus gevoelig langer mee kan gaan. Daarnaast brengt iOS 8 ook twee gloednieuws apps met zich mee genaamd “home” en “health”. Met de eerste app wordt het mogelijk gemaakt om bepaalde onderdelen van uw huis te besturen terwijl de health app gedetailleerde metingen voor uw gezondheid mogelijk moet maken. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, niet alleen de iPhone 6 zelf, maar ook het iOS 8 besturingssysteem brengt enkele zeer interessante nieuwe voordelen met zich mee!

Conclusie
We kunnen vaststellen dat de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus opnieuw over aanzienlijke verbeteringen beschikken ten opzichte van de voorgaande versies. Niet alleen beschikken de toestellen over een groter beeldscherm, ook inhoudelijk werden er een aantal interessante aanpassingen uitgevoerd. De aanwezigheid van de M8-bewegingscoprocessor zorgt er voor dat de A8 processor wordt ontzien en dat heeft een positieve invloed op de batterijduur. Wie echt urenlang wil kunnen bellen zonder tegen de beperkingen van de batterij aan te lopen kiest echter beter voor een iPhone 6 Plus. Daarnaast, vind u de hoge aankoopprijs van de iPhone 6 toch een beetje vervelend? Dan kan het aankopen van een iPhone 6 in combinatie met een abonnement voor u zeker interessant zijn. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, iedereen die op zoek is naar een nieuwe smartphone die tegemoet komt aan de wensen van de hedendaagse smartphonegebruiker zal de iPhone 6 of iPhone 6 Plus ongetwijfeld weten te waarderen!

Review met dank aan: www.abonnement.net